Deutsch English Francais Espanol Italiano Polski Nederlands Бълг

Geen uitrol van 5G draadloos internet zonder bewijs van onschadelijkheid!

Wij eisen

De Europese Commissie zou moeten beslissen de uitrol van de 5G-norm voor mobiele communicatie te stoppen, omdat er wetenschappelijk gefundeerde twijfels bestaan over de veiligheid van deze technologie.

Motivatie

Honderden wetenschappers en artsen uit tientallen landen waarschuwen voor de 5G-norm voor draadloos internet. Uit tal van recente, wetenschappelijke publicaties die de huidige stand van het onderzoek documenteren, blijkt dat hoogfrequente, elektromagnetische velden (HF-EMV) schadelijk zijn voor levende organismen, zelfs als de stralingsbelasting lager is dan de huidige internationale en nationale veiligheidsnormen.
Het is bewezen dat RF-EMV schadelijk zijn voor mensen, dieren en planten, inclusief de blootstelling aan elektromagnetische velden die reeds worden gebruikt voor telecommunicatie (GSM, UMTS, 3G, LTE, WLAN, Wifi, 4G).

De nieuwe 5G-standaard gebruikt millimetergolven tot 200 GHz. Deze straling wordt geabsorbeerd door de menselijke huid, door insecten en bladeren van planten. De 5G mobiele communicatie standaard, niet in het minst vanwege de vereiste antenne dichtheid, zal de blootstelling aan elektromagnetische velden in het hoogfrequente bereik in een onvoorstelbare mate verhogen.

De te vrezen effecten zijn onder meer een verhoogd risico op kanker, cellulaire stress, een toename van gezonde vrije radicalen (een teveel is schadelijk), onvoorspelbare genetische veranderingen, wijzigingen in de structuur en functies van het voortplantingssysteem, leer- en geheugenstoornissen, neurologische afwijkingen en negatieve effecten op het algemeen welzijn.

De risico's van de wereldwijde 5G-standaard reiken veel verder dan alleen de mensheid, vooral nu er steeds meer aanwijzingen zijn van ongewenste effecten op planten en dieren.

De schadelijke effecten van RF-EMV-straling en het cumulatief effect van 5G draadloos internet, zijn bewezen volgens de huidige stand van onderzoek, en kunnen leiden tot onomkeerbare, onmetelijke catastrofes zowel voor de mens als het ecosysteem, naast onberekenbare economische schade als gevolg hiervan. Er kan niet onderhandeld worden over het leven en onze gezondheid.

 Doe mee en word deel van een Europese beweging tegen de elektromagnetische vervuiling van onze leefomgeving!!

   
Steun ons werk met uw donatie

   
Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Attention 5G door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Attention 5G.