Deutsch English Francais Espanol Italiano Polski Nederlands Бълг

Технологичният стандарт 5G не може да бъде въведен без доказателство за неговата безопасност!

Основание

Искане към Европейската Комисия да определи, че въвеждането на стандарта за мобилна телефония 5G трябва да бъде  спряно, тъй като има научно основани съмнения в безопасността на тази технология!

Основание

Стотици учени и лекари от много страни са добавили своя глас към предупрежденията относно рисковете от масирано въвеждане на стандарта 5G за мобилни комуникации. Многобройни съвременни научни публикации, документиращи текущите изследвания по темата показват, че високочестотните електромагнитни полета (HF-EMF) вредят на живите организми при нива много под тези на най-актуалните национални и международни стандарти. Доказан факт е, че HF-EMF е вреден към хората, животните и растенията, също както и излагането на електромагнитни полета от вече използващи се телекомуникационни технологии (GSM, UMTS, LTE, WLAN).

Новият стандарт 5G използва милиметрови вълни с честоти до 200 GHz. Електромагнитното излъчване се абсорбира от човешката кожа, както и от листата на растенията. Стандартът 5G би увеличил експозицията на електромагнитни полета във високочестотния обхват до почти немислима степен, най-малкото поради високата плътност на антените, която тази технология изисква.

Очакваните ефекти върху здравето включват повишен риск от рак, клетъчен стрес, по-високи нива на свободни радикали, непредвидими генетични модификации, промени в структурата и функциите на репродуктивната система, дефицит на заучаване и запаметяване, неврологични разстройства и негативни ефекти върху общото здравословно състояние. Рисковете от глобалното въвеждане на 5G се простират далеч извън онези отнасящи се към хората! Има все по-солидни доказателства за нежелани ефекти върху растенията и животните.

Научно доказаните вредни ефекти на HF-EMF излъчването и кумулативният ефект на стандарта 5G за мобилни комуникации могат да доведат до огромни и необратими човешки катастрофи, в допълнение към  трудно измеряемите отрицателни икономически ефекти. Животът и здравето на човека не подлежат на преговори!Присъединете се към нас и станете част от общоевропейско движение срещу облъчването на нашата околна среда!!

   
Подкрепете нашата работа с вашето дарение

   
Използвайте нашия бюлетин, за актуална информация относно "Внимание 5G" Attention 5G.